Over 'Oost west, thuis best !?'. Schrijfwedstrijd voor jongeren.

18 sep t/m 18 dec

'Oost west, thuis best !?'. Schrijfwedstrijd voor jongeren.

Junior Journalist zet jonge schrijvers aan tot journalistiek schrijven rond een bepaald thema. Dit jaar is dat 'Oost west, thuis best !?'.

Van maandag 18 september 2023 om 09:00 uur t/m maandag 18 december 2023 om 12:00 uur

Junior Journalist is een nationale schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren, met een traditie van meer dan 70 jaar. In de loop der jaren is ze uitgegroeid tot één van de grootste literaire wedstrijden in Vlaanderen en Brussel. In 2022-2023 namen 15 000 jonge schrijftalenten uit zo’n 350 verschillende scholen deel. En dat met de steun van 117 Davidsfonds-afdelingen. In september, aan het begin van het nieuwe schooljaar, wordt het startschot van de wedstrijd gegeven. Gedurende het hele eerste trimester kunnen onze kinderen uit de laatste graad van het basisonderwijs deelnemen. Davidsfonds-Herentals nodigt in september alle basisscholen in Herentals, Noorderwijk, Morkhoven, Herenthout en Olen uit om deel te nemen aan deze Junior Journalist.

De beste inzending wordt eerst lokaal bekroond via de Davidsfondsafdeling-Herentals. Daarna kiest een nationale jury uit alle lokale winnaars de nationale winnaar uit de derde graad van het basisonderwijs. Deze winnaar zetten we tijdens de nationale prijsuitreiking ( 21 april 2024) stevig in de bloemetjes.

Prijzen

Wij komen graag alle teksten van uw leerlingen afhalen op de receptie van uw school en dit op vrijdag 8 december 2023

Heeft U nog vragen dan mag U ons steeds contacteren

Jef Haest   (jefhaest@hotmail.com)  Phone: 0472 461449

Labels: Taal1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2ActiviteitLokaalJunior Journalist