Over " Feest " ! Schrijfwedstrijd voor jongeren.

22 sep t/m 13 dec
Herentals - Academie voor muziek, woord en dans # 8909

" Feest " ! Schrijfwedstrijd voor jongeren.

Junior Journalist zet jonge schrijvers aan tot journalistiek schrijven rond een bepaald thema.

Dit jaar is dat “ FEEST “ !

 

Van zondag 22 september 2024 om 18:00 uur t/m vrijdag 13 december 2024 om 23:00 uur

foto jondgen meisje 2Junior Journalist is een nationale schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren, met een traditie van meer dan 70 jaar. In de loop der jaren is ze uitgegroeid tot één van de grootste literaire wedstrijden in Vlaanderen en Brussel. In 2023-2024 namen 15000    jonge schrijftalenten uit zo’n 350 verschillende scholen deel. En dat met de steun van 117 Davidsfonds-afdelingen. In september, aan het begin van het nieuwe schooljaar, wordt het startschot van de wedstrijd gegeven.  

Gedurende het hele eerste trimester kunnen onze kinderen uit de laatste graad van het basisonderwijs deelnemen. Davidsfonds-Herentals nodigt in september alle basisscholen in Herentals, Noorderwijk, Morkhoven, Herenthout, Olen en Vorselaar uit om deel te nemen aan deze Junior Journalist.                                                                           

Onze afdelingsjury kiest uit elke deelnemende school één laureaat en deze laureaten worden dan in de bloemetjes gezet tijdens onze plaatselijke prijsuitreiking. Onze afdelingsjury zal ook één laureaat kiezen van de leerlingen die het Nederlands niet als thuistaal hebben.

Prijzen

Wij komen graag alle teksten van uw leerlingen afhalen op de receptie van uw school en dit op vrijdag 13 december 2024.

Heeft U nog vragen dan mag U ons steeds contacteren

Jef Haest   (jefhaest@hotmail.com)  Phone: 0472 461449

 

Labels: Taal1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2ActiviteitLokaalJunior JournalistCultuurregio Kempenjunior Journalist