Junior Journalist 2023

Junior Journalist 2023

op 6 maart 2023 om 11:12

Foto uitn JJ 2

Ze kunnen nog wel schrijven!

Dat zei Guy Tegenbos zaterdag als voorzitter van de jury van de Junior Journalist-wedstrijd die het Davidsfonds organiseerde. Het lijkt een zware klus, 123 werkjes lezen, zei Jef Haest, coördinator van de Junior Journalist-wedstrijd, maar het lezen ervan is uiteindelijk altijd een plezier. Dat laatste bevestigde jeugdauteur Maarten Jagermeester (de Herentalse dierenarts Sus Van Tendeloo)  die de jongeren nog heel wat tips bijbracht voor het schrijven van een goed verhaal. De fluitklas van Machteld Van Geenhoven luisterde de zitting muzikaal op met drie mooie muziekstukjes. Zaterdagnamiddag, 4 maart, werden de prijzen uitgereikt in de Muziekacademie in Herentals door de Schepen van Cultuur van Herentals en Vorselaar. Al de laureaten ontvingen een boekenbon van "Vastgoed Heylen" voor hun geleverde prestatie.

 

Er werden 14 klaslaureaten bekroond uit 7 basisscholen:foto nieuws JJ 2023 - kopie

Voor de afdeling Herentals,Noorderwijk/Morkhoven en Herenthout: Thijs Verbiest, Jeanne Wouters, Luisa Anna Grim en Laurens De Cuyper, Bram Rigouts, Mathieu Meulemans,Robbe Nuyts en Lars Loots. Ecaterina Chikara is de laureate van de leerlingen die het nederlands niet als thuistaal spreken.

Voor de afdeling Vorselaar: Lode van Looy, Anna Broeckhoven, Leonie, Cas Van Campfort. Timothée Demaret behoort bij de laureaten die het nederlands niet als thuistaal spreken.

Twee superlaureaten, Luisa Anna Grim uit Herentals en Lode Van Looy uit Vorselaar vormden de top van het schrijvende gezelschap en zij mogen meedingen in de landelijke wedstrijd die later wordt georganiseerd door Davidsfonds-centraal.

Het was een deugddoende en leerrijke namiddag met tevreden gezichten zowel bij de mensen van de organisatie als bij de aanwezige ouders, grootouders en trotse kinderen.

 

 

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit