Lezing: Internationale Vrouwendag met Linda De Win.

Lezing: Internationale Vrouwendag met Linda De Win.

op 18 maart 2023 om 12:50

Wie Linda De Win zegt, zegt Villa Politica.

De voormalige VRT-journaliste komt op 8 maart 2023 vertellen over haar ervaringen als vrouw vóór en achter de schermen van de nieuwsdienst van radio en televisie.

foto website Linda De Win 2Na haar universitaire studies (1978) gaat Linda De Win op 2 november 1988 aan de slag bij de BRT-radio. Ze was de enige vrouw bij de nieuwe lichting voor de radio. " In het begin was het knokken om je waar te maken! Mannelijke collega’s leken soms sneller vooruit te geraken. Misschien hadden ze een mooiere stem of een betere uitspraak, dat was in die tijd blijkbaar belangrijker dan goede journalistiek”, vertelde ze. In 1995 stapt ze over naar de televisie waar ze meewerkte aan “Ter Zake”. Bij de televisie moest ik ineens weer onderaan beginnen!, zei ze. Vanaf 2002 werkte ze voor het programma “Villa Politica”. Sinds de vernieuwing van het programma in 2005 liep ze rond in de gangen van het parlement om politici te interviewen en vanaf 2006 verzorgde ze ook de volledige presentatie van het programma. Een bekroning voor haar werk kreeg Linda De Win op 4 november 2009 toen “Villa Politica” de tweede prijs voor beste live verslaggeving van de “AIB Media Excellence Awards” in ontvangst mocht nemen. Omdat ze medio 2021 65 jaar werd, moest ze na het parlementair werkjaar 2020 met pensioen. Vanaf 9 januari 2023 presenteert ze samen met Wouter Verschelden het wekelijkse politieke praatprogramma “The Insiders” op de digitale radiozender Business AM.

 

 

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit