MIXTURE. The night sessions. Gregoriaans ontmoet jazz.

MIXTURE. The night sessions. Gregoriaans ontmoet jazz.

op 27 november 2023 om 14:15

Het koor "Schola Gregoriana Cantabo" liet met mooie mannenstemmen gregoriaanse muziek galmen door de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals. Heerlijk. Mixture 5Voor jongeren: een ontdekking. Voor vele ouderen: een herinnering die levend werd.

Mixture Compilatie 3 WSJe moet het gehoord hebben, om het te geloven. Gregoriaanse muziek en jazz gaan goed samen. Orgel en bugel ook. 
‘Mixture' was een fantastische ervaring.
De virtuoze huis-organist Bart Wuilmus bespeelde tussen de gezangen het Verbuecken-orgel (gebouwd rond 1770, laatste restauratie 2003); soms was het klassieke orgelmuziek, soms bracht hij jazzy klanken. Trompettist, componist en improvisator Koen Smits (die Jo Hermans in extremis verving) bespeelde de bugel en zorgde zo voor de dialoog tussen jazz en de gregoriaanse zang.
Ruim 250 muisstille luisteraars daagden op  voor deze hyperspeciale namiddag, georganiseerd door Davidsfonds-Herentals en Heilige Huisjes.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit