Toast Literair 2024

Toast Literair 2024

op 24 januari 2024 om 08:06

Toast Literair 2024 tek aZondagmorgen, 21 januari, genoten de Herentalse DF-leden van een verrassende editie van "Toast Literair". 

We hebben getoast op het nieuwe werkingsjaar dat startte met 120 leden-gezinnen, een winst van 20. Daarna serveerde traiteur "De Bourgondiër" een verzorgd ontbijt terwijl we twee verrassende woordkunstenaars mochten ontmoeten. Vincent Stuer, speech- en boekenschrijver, en auteur van het ophefmakende theaterstuk “Rexit” dat pas in première ging in de KVS in Brussel. Het is de toneelweergave van de dramatsiche botsing tussen Koning Leopold III en buitenlandminister Paul Henri Spaak. Na hem vertelde de Herentalse dialectliefhebber Jef Van den Bosch over de “Vrijstaat Herentals” die de lokale gemoederen decennia lang beroerde. 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit