Lezing: De kronkelwegen naar de verkiezingen.

Lezing: De kronkelwegen naar de verkiezingen.

op 20 februari 2024 om 22:35

hoofdding IDVEn toch zijn de democratie en de verkiezingen zinvol en de enige uitweg.                                                                                                                 

Ivan De Vadder politiek journalist van de VRT, werd ondervraagd door Guy Tegenbos, voormalig politiek journalist van De Standaard.                       

Ivan De Vadder was net als Guy Tegenbos behoorlijk kritisch over het functioneren van de democratie.                                                                            

Tegenbos De Vadder 2Het onvermogen om grote beslissingen te nemen (budget, arbeidsmarkt, pensioenen, …), het gebrek aan langetermijnperspectief in de beslissingen, de particratie, het eindeloos geruzie, de onbegrensde drang naar profilering tegenover de andere partijen, het zorgt allemaal niet voor goed beleid en wekt weerzin op bij de burgers. Afhaken, is echter geen goed antwoord. Niet stemmen of blanco stemmen is geen oplossing. Kiezen moet je doen. Ivan De Vadder gaf uiteraard geen stemadvies. Alle partijen hebben recht van bestaan, was zijn mening. Kiezen voor wie zijn nek nog durft uitsteken voor goed bestuur, dat wou hij wel aanbevelen.

De meeste van zijn uitspraken en analyses zijn terug te vinden in twee recente boeken van hem: Wanhoop in de Wetstraat en Vertrouwen in verkiezingen.

 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit