Eeuwig Bach: een leven vol muziek tussen hemel en aarde.

Eeuwig Bach: een leven vol muziek tussen hemel en aarde.

op 2 maart 2024 om 15:58

uitnod Eeuwig Bach  7Met “Eeuwig Bach” brengt Musica per la vita een concertprogramma met aria’s uit de kerkelijke cantates en oratoria van Bach. Vocaal worden ze hierin ondersteund door Jan Wouters (altus) en Liesbeth Mariën (sopraan).

Eeuwig Bach comp 4Het minutenlang applaus achteraf, en de talloze korte applausjes tussendoor, leken te zeggen dat de Bach-voorstelling van zondagnamiddag 25 februari wel eeuwig had mogen duren.  Dat is natuurlijk te lang, maar het was wel een uitzonderlijk mooi concert: een bijzonder samengaan van twee lokaal opgegroeide topstemmen - Jan Wauters (altus) en Liesbeth Mariën (sopraan) - met de instrumenten van Musica per la vita: de blokfluiten van Christel Steurs en Liesbeth Mariën, de cello van Ritsuko Obata en het orgel van Hughuette Linsen. De muziekstukjes van Bach die ze brachten – vooral cantates – zijn de harmonie ten top gedreven en zijn daardoor eeuwige muziek. Vandaar de titel van dit bijzondere optreden in de Begijnhofkerk (die helaas te klein was om alle liefhebbers te kunnen onthalen). 

Davidsfonds-Herentals organiseerde dit samen met de Heilige Huisjes.

 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit