Proclamatie Junior Journalist 2023-2024.

Proclamatie Junior Journalist 2023-2024.

op 4 maart 2024 om 20:00

Foto J J pri 4Drie Davidsfonds-afdelingen – die van Herentals-Centrum, -Noorderwijk/Morkhoven en -Vorselaar - hebben zaterdagnamiddag in de Kunstencampus van Herentals tien jongeren gekroond tot Junior Journalisten. Ze schreven allen een puik verhaal over ‘Oost, West, thuis best’.

De schrijfwedstrijd stond open voor jongeren uit het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs van de scholen van de gemeenten die tot Neteland behoren (Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen en Vorselaar).

Foto compilatie JJ 2024 1Negen ‘klas-besten’ werden bekroond en kregen een dubbele prijs: drie gratis sessies van een speciale nieuwe workshop voor jonge schrijftalenten die Davidsfonds en de Kunstencampus samen inrichten, alsook een boekenbon, gesponsord door Trend Vastgoed. De bekroonde leerlingen zijn: Renée Schurgers, Mit Budts en Mare Van Dyck (Windekind, Vorselaar), Jelle Jacobs (Knipoog, Vorselaar), Sari Moons (Wijngaard, Herentals), Laura Coekaerts en Lena Bertels (Klavertje, Noorderwijk) en Nora Van de Poel (Luchtballon, Herenthout, afwezig). Er was nog een identieke tiende prijs, voor het beste werk van een leerling die niet het Nederlands als thuistaal heeft: die ging naar Mohammad Eskerhanov (Windekind, Vorselaar.). Hun prijzen kregen ze overhandigd door twee schepenen van cultuur: Jan Michielsen (Herentals) en Kobe Vercauteren (Vorselaar), met tussen hen (foto) de coördinatoren van de wedstrijd: Jef Haest en Vic Moeyersoons. Drie werkjes werden uitgekozen als de allerbeste; die mogen deelnemen aan de landelijke Junior Journalist-wedstrijd die Davidsfonds-Nationaal organiseert, met name Renée Schurgers (Vorselaar), Nora Van de Poel (Herenthout) en Sari Moons (Herentals). De trompetklas van de muziekacademie zorgde voor de muzikale opluistering en dat deed ook een van de winnaars: Renée Schurgers (gitaar). Een leerlinge van de afdeling Woord van de Academie droeg stukjes voor uit de bekroonde werken. Tachtig papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, broers, zusjes, woonden de prijsuitreiking bij. Schepen Jan Michielsens was opgetogen over de workshop voor jong schrijftalent. Hij hoopt dit ooit structureel te kunnen aanbieden in de Academie.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit