Lezing: Opvoeding onder de dampkap.

Lezing: Opvoeding onder de dampkap.

Cursiefjes en chansons: een voltreffer.

op 18 april 2024 om 20:29

hoofdingCursiefjesenChansons (1)Enkel vrouwen achter de micro. Dat presenteerde DF-Herentals op 17 april. Anneke Van de Voorde las een aantal van haar eigenzinnige cursiefjes voor die ze wekelijks publiceert in de Gazet van Antwerpen. En de nichtjes Lore, Charlotte en Hanne van de groep Primavera (prima is Spaans voor nichtje, en Primavera betekent lente) brachten Nederlandstalige en andere chansons.

Anneke comp 2Het werd een verrassende avond. De amateurgroep Primavera was een echte ontdekking met bijzonder mooie en zuivere stemmen. Ze durfden zelfs enkele liedjes a capella zingen. De cursiefjes die Anneke Van de Voorde voorlas, gingen over het eigen gezin - met één man en twee zonen - dat haar soms naar campari, en soms naar een sigaret onder de dampkap doet grijpen. Haar cursiefjes zijn vaak hilarisch, soms dramatisch; ‘maar altijd levensechte waarheid’, zegt ze

 

 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit