Over Eeuwig Bach : een leven vol muziek, tussen hemel en aarde

Welkom bij Davidsfonds Herentals!

Davidsfonds
Davidsfonds Herentals organiseert een waaier aan activiteiten rond taal, geschiedenis, kunst en erfgoed. Onze missie is mensen verbinden, door samen cultuur te beleven en ervan te genieten. Dat doen we op een dynamische en inclusieve manier. Iedereen is welkom!

Aankomende activiteiten

 1. 13 apr
  inVorselaar

  Erfgoed in Vorselaar.

  Buurtgemeente Vorselaar ligt in hartje Kempen, een kleine landelijke gemeente met een grootse geschiedenis.                              ...
 2. 17 apr
  inHerentals

  Lezing: "Opvoeding onder de dampkap"

  Anneke Van de Voorde ( Reet, °1974) is al twintig jaar journaliste/eindredactrice voor 'Gazet Van Antwerpen', de krant waarin ze ook "cur...
 3. 19 apr
  inHerentals

  D-Day 80 jaar geleden. Het einde van de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen voor Europa.

  D-Day, de landing van de geallieerden in Normandië op 6 juni 1944, luidde de bevrijding van Europa in. Bijna een jaar later, op 8 mei 194...
 4. 02 mei
  inHerentals

  Jazz at the Fonderies.

  Na de succesvolle jazz cursus van Davidsfonds Academie eind vorig jaar in de Fonderies de la Campine, heeft het Davidsfonds Herentals bes...
Toon alle activiteiten
25 feb
Herentals - Sint-Catharinakerk

Eeuwig Bach : een leven vol muziek, tussen hemel en aarde

Met “Eeuwig Bach” brengt Musica per la vita een concertprogramma met aria’s uit de kerkelijke cantates en oratoria van Bach. Vocaal worden ze hierin ondersteund door Jan Wouters (altus) en Liesbeth Mariën (sopraan).

Organisatie: DF-Herentals en Heilige Huisjes

zondag 25 februari 2024 van 15:00 uur tot 17:00 uur

Musica per la vita Eeuwig Bach Uitn Kleur WS 5(Christel Steurs: blokfluit, Liesbeth Leysen: blokfluit, Ritsuko Obata: cello, Huguette Linsen: klavecimbel en orgel) kiest als muziekgroep volop voor het leven. Ze zijn dan ook gefascineerd door de muziek van Johann Sebastian Bach, die als geen ander vertelt over het leven tussen hemel en aarde. Zijn muziek is helend bij pijn en brengt orde in chaos. 

Jan Wouters studeerde aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Herentals en aan de Hochschule für Musik und Theater in München. Momenteel bouwt hij een succesvolle internationale carrière uit als altus in opera- en oratoriumuitvoeringen.

Liesbeth Mariën volgde zang aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Herentals en aan de academie van Heist-op-den-Berg. Zij heeft een ruime ervaring als koorzangeres en als soliste bij o.a. het Herentalse Sint-Franciscuskoor en bij Musica per la vita.

Prijzen

Tickets:  (incl. programmaboekje):                                                             

15 euro (vvk), 18 euro (kassa), 3,5 euro (UiTPAS met kansentarief) door overschrijving op reknr. DF-Herentals BE82 4132 0913 3168 met vermelding "Eeuwig Bach"

Locatie:   Sint-Catharinakerk (Begijnhof), Herentals                                   

Zondag 25 februari 2024 om 15 uur.

Labels: 1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitConcertconcertCultuurregio Kempen