Over Leeskring: "Lessen" van Ian McEwan

Welkom bij Davidsfonds Herentals!

Davidsfonds
Davidsfonds Herentals organiseert een waaier aan activiteiten rond taal, geschiedenis, kunst en erfgoed. Onze missie is mensen verbinden, door samen cultuur te beleven en ervan te genieten. Dat doen we op een dynamische en inclusieve manier. Iedereen is welkom!

Aankomende activiteiten

 1. 02 mrt
  inHerentals

  Proclamatie Junior Journalist 2023-2024

  Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. In een tijd waarin digitale media de overhand l...
 2. 07 mrt
  inTurnhout

  Erfgoed in Turnhout.

  Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardi...
 3. 21 mrt
  inHerentals

  Theatervoorstelling CC 't Schaliken: "LOOS"

  Samuel Vekeman vroeg Dimitri Leue om samen een voorstelling te maken over adoptie, biologische verwantschap en emotionele verbinding. 
 4. 04 apr
  inHerentals

  Theatervoorstelling CC 't Schaliken: "JONATHAN".

  "Jonathan" is een poëtische voorstelling vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn. Verrassingen en tegenslag, li...
Toon alle activiteiten
12 feb
Herentals - Bibliotheek

Leeskring: "Lessen" van Ian McEwan

Ian McEwan (geboren op 21 juni 1948) is een Engelse roman- en scenarioschrijver. Hij staat sinds 2008 op de lijst van 50 beste Britse schrijvers sinds 1945. Dankzij het grote succes van zijn boeken geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Met "Lessen" (2022) heeft Ian McEwan misschien wel zijn meest persoonlijke roman tot nu toe geschreven.

maandag 12 februari 2024 van 19:00 uur tot 21:00 uur

Foto boek Lessen bMeesterschrijver Ian McEwan weet het leven van Roland moeiteloos te verweven met de grote gebeurtenissen uit onze recente geschiedenis: van de Suezcrisis naar de Cubacrisis en van de val van de  Muur tot de klimaatcrisis en de pandemie.

In hoeverre wordt ons leven bepaald door grote en kleine gebeurtenissen uit heden en verleden, vraagt Ian McEwan zich af in zijn roman "Lessen".

Marc Lievens begeleidt de bespreking van het boek.

Prijzen

Info:      Hilde Van Roey  (hildevanroey1@telenet.be)

Inkom:  3 euro (incl.drank)

Dit is een UITpas activiteit.

Labels: 1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitBijeenkomstleeskring