Over De kronkelwegen naar de verkiezingen.

Welkom bij Davidsfonds Herentals!

Davidsfonds
Davidsfonds Herentals organiseert een waaier aan activiteiten rond taal, geschiedenis, kunst en erfgoed. Onze missie is mensen verbinden, door samen cultuur te beleven en ervan te genieten. Dat doen we op een dynamische en inclusieve manier. Iedereen is welkom!

Aankomende activiteiten

 1. 02 mrt
  inHerentals

  Proclamatie Junior Journalist 2023-2024

  Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. In een tijd waarin digitale media de overhand l...
 2. 07 mrt
  inTurnhout

  Erfgoed in Turnhout.

  Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardi...
 3. 21 mrt
  inHerentals

  Theatervoorstelling CC 't Schaliken: "LOOS"

  Samuel Vekeman vroeg Dimitri Leue om samen een voorstelling te maken over adoptie, biologische verwantschap en emotionele verbinding. 
 4. 04 apr
  inHerentals

  Theatervoorstelling CC 't Schaliken: "JONATHAN".

  "Jonathan" is een poëtische voorstelling vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn. Verrassingen en tegenslag, li...
Toon alle activiteiten
19 feb
Herentals - Fonderies de la Campine

De kronkelwegen naar de verkiezingen.

2024 brengt ons niet minder dan 6 verkiezingen: Europese en federale en Vlaamse (9 juni), gemeente- en provincieraadsverkiezingen (13 oktober) en sociale verkiezingen in de bedrijven (mei). 

maandag 19 februari 2024 van 19:30 uur tot 21:30 uur
Ivan De Vadder (1)De burger heeft de sleutels in handen, maar er haken er almaar meer af (afwezig, blanco of ongeldige stemmen); en stemmen is niet meer verplicht bij de lokale verkiezingen. Een deel van de burgers is boos en neigt naar extreme partijen. En de politici zitten niet goed in hun vel. Ruziën in de regeringen, dat lukt, maar grote beslissingen nemen, lukt almaar minder. Afgelopen jaar volgden schandalen elkaar bovendien op en reden alle partijen een kronkelig parcours.
Niemand beter dan Ivan De Vadder, dé politieke journalist van de VRT, kan dit beschrijven en verklaren, in een gesprek met Guy Tegenbos, voormalig politiek journalist van De Standaard.

Prijzen

Inschrijven:   DF-Herentals rekeningnr.: BE82 4132 0913 3168

DF-leden : 10 euro    Niet-leden: 15 euro

Dit is een UITpas activiteit.

Inschrijven vóór 12 februari 2024.

Locatie: Fonderies de la Campine, Peerdsbosstraat 1   Herentals

Aandacht ! Wegens wegeniswerken kan u de Peerdsbosstraat niet inrijden. Gelieve uw wagen te parkeren aan het station of op de Olympiadelaan of in de Wuytsbergen.

Labels: Lezing1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitlezingCultuurregio Kempen