Over Erfgoed in Turnhout.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
07 mrt

Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardigheden te ontdekken en musea te bezoekenDe woonkern ontwikkelde zich rond de nog steeds bestaande burcht. De aanwezigheid van de hertogen van Brabant zorgde voor een snelle groei van de stad.

 

 

donderdag 7 maart 2024 van 09:30 uur tot 18:30 uur

Verscholen achter de muren van het Sint-Victorinstituut toont het Meduceum (Medisch Educatief Museum) de rijke geschiedenis van de zorg voor de zieken. De collectie medisch en verpleegkundig materiaal van gasthuiszuster Alena geeft de evolutie mooi weer. Ook de hele levensloop en de realisaties van dokter Paul Janssen, Turnhouts ereburger en grootste Belg ooit na Pater Damiaan, ontvouwen zich achter deze muur. 

                  Med Hr Br Comp 2

Hoe kan een gebouw tot de oudste van de stad behoren en toch nog springlevend zijn? Het kasteel van de hertogen van Brabant laat zien hoe dat moet. De geschiedenis ervan gaat ver terug, tot in de 13de eeuw toen het monument nog het buitenverblijf van de Brabantse hertogen was. Nu is het gebouw een geklasseerd monument en vindt het gerechtshof van Turnhout er onderdak.

          

Prijzen

Info: inschrijven vóór  27 februari 2024 op rekeningnummer DF-Herentals BE82 4132 0913 3168

Bezoek met gids:  Meduceum en Kasteel hertogen van Brabant 

Lunch:  Resto Kontoer: Dagmenu: soep , hoofdschotel, koffie en drank incl.   

57 euro: inbegrepen trein (station Herentals spoor 2 om 9.30 u. / station Turnhout spoor 1 om 18.04 u.)  52 euro: eigen vervoer.

Geen UITpas activiteit.     

Info:  Filip Tegenbos  (GSM: 0475 70 71 10)                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                     

Labels: 1 sessieActiviteitLokaalBezoek met gidserfgoedCultuurregio Kempen