Over De kronkelwegen naar de verkiezingen.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
19 feb
Herentals - Fonderies de la Campine

De kronkelwegen naar de verkiezingen.

2024 brengt ons niet minder dan 6 verkiezingen: Europese en federale en Vlaamse (9 juni), gemeente- en provincieraadsverkiezingen (13 oktober) en sociale verkiezingen in de bedrijven (mei). 

maandag 19 februari 2024 van 19:30 uur tot 21:30 uur
Ivan De Vadder (1)De burger heeft de sleutels in handen, maar er haken er almaar meer af (afwezig, blanco of ongeldige stemmen); en stemmen is niet meer verplicht bij de lokale verkiezingen. Een deel van de burgers is boos en neigt naar extreme partijen. En de politici zitten niet goed in hun vel. Ruziën in de regeringen, dat lukt, maar grote beslissingen nemen, lukt almaar minder. Afgelopen jaar volgden schandalen elkaar bovendien op en reden alle partijen een kronkelig parcours.
Niemand beter dan Ivan De Vadder, dé politieke journalist van de VRT, kan dit beschrijven en verklaren, in een gesprek met Guy Tegenbos, voormalig politiek journalist van De Standaard.

Prijzen

Inschrijven:   DF-Herentals rekeningnr.: BE82 4132 0913 3168

DF-leden : 10 euro    Niet-leden: 15 euro

Dit is een UITpas activiteit.

Inschrijven vóór 12 februari 2024.

Locatie: Fonderies de la Campine, Peerdsbosstraat 1   Herentals

Aandacht ! Wegens wegeniswerken kan u de Peerdsbosstraat niet inrijden. Gelieve uw wagen te parkeren aan het station of op de Olympiadelaan of in de Wuytsbergen.

Labels: Lezing1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitlezingCultuurregio Kempen