"U Zijt Wellekome" - Vlaanderen zingt Kerst.

"U Zijt Wellekome" - Vlaanderen zingt Kerst.

op 30 december 2022 om 19:20

"U Zijt Wellekome" is een gezellig kerstevenement  voor de hele familie. De naam is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederenNu zijt wellekome”. Samen zingen staat centraal.

“U Zijt Wellekome” houdt het authentieke kerstgebeuren in het achterhoofd.

U zijt wellekome  Jos Vermeulen 2Op 26 december organiseerde het DF- Noorderwijk/ Morhoven en Herentals een kerststonde samen met het zangkoor Canta Libre. Een zestigtal aanwezigen woonden het concert bij onder begeleiding van dirigente Sigrid Van Beylen in de Sint-Bavokerk. Het concert werd ingeleid door doedelzakspeler Jef Ooms en opgeluisterd door sopraan Vanessa Verboven.  Paul Van Hove en Rina Versweyveld brachten op hun beurt een mooi kerstverhaal. Achteraf bedankte voorzitter Jos Vermeulen de aanwezigen, het koor en allen die bijgedragen hadden tot het welslagen van ‘U zijt wellekome”. Iedereen werd ook uitgenodigd tot een drankje. De opbrengst gaat integraal naar Cis4ever, zeg maar het kinderkankerfonds.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit