De vernieuwde beiaard van Herentals wordt feestelijk ingespeeld.

De vernieuwde beiaard van Herentals wordt feestelijk ingespeeld.

op 20 april 2023 om 16:30

Op zaterdag 22 april om 13.30 uur huldigen schepen Jan Michielsen en schepen Stefan Verraedt de nieuwe beiaard in. Daarna bespelen stadsbeiaardier Koen Van Assche en een aantal van zijn buitenlandse leerlingen een eerste concert op de vernieuwde beiaard.

De beiaard van de Lakenhal in Herentals (een instrument uit 1961) was dringend toe aan een renovatie. Die werd vorige maand afgerond. De klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts uit het Nederlandse Asten heeft de werken met succes uitgevoerd. Er kwamen nieuwe klepels, nieuwe bedrading, en een nieuw beiaardklavier volgens de wereldstandaard van de Beiaard Wereld Federatie, zoals Koen Van Assche ons dat schetste tijdens ons bezoek aan de beiaardschool in Mechelen op 17 maart jongstleden.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit