Natuurwandeling door "De Zegge"

Natuurwandeling door "De Zegge"

op 14 mei 2023 om 23:52

“De Zegge” in Geel is een beschermd natuurgebied van 111 hectare. Het is een kwetsbaar paradijs voor zeldzame planten, vogels, amfibieën en reptielen, en één van de weinige plaatsen in België waar je nog een unieke moerashabitat vindt. Rond “De  Zegge” zoekt men een nieuw evenwicht tussen de landbouw (die water wil wegpompen) en de natuur ( die een hogere waterstand nodig heeft).

De Zegge IVDinsdag 9 mei regende het pijpestelen en zaterdag 13 mei was de zon van de partij, maar alle wandelaars waren unaniem: twee enthousiaste en onderlegde gidsen, Pieter en Toon, bezorgden ons een leerrijke wandeling in het mooie natuurreservaat “De Zegge”.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit